A napi takarítás funkciója, hogy a naponta felhalmozódott (folyamatos használatból eredő) szennyeződéseket eltávolítjuk. Főként olyan helyiségekben és intézményekben szoktuk javasolni, ahol sok ember fordul meg egy nap, vagy higiéniai okokból kötelező a napi takarítást elvégezni. Ilyen területek a bevásárló központok, a hiper- és szupermarketek, az egészségügyi intézmények, kórházak, óvodák és iskolák, éttermek.

 

A napi takarítás magában foglalja a konyha és a fürdőszoba takarítását. A figyelem fókusza főként a szemeteszsákok cseréjére, a portalanításra és a porszívózásra terjed. Ezen kívül az irodaházak, családi házak napi tisztán tartását a konyhai berendezések és a fürdőszoba vegyszeres tisztításával, és a padlózat teljes felmosásával szoktuk befejezni. Természetesen a főbb opciók mellett lehetőség van igény szerint további munkafolyamatokat is beiktatni a napi takarításba, mint például a törölközők és konyharuhák mosását, vagy a törölközők vasalását.

A munkálatok elvégzésénél a napi takarításnál a szükséges eszközöket és gépeket a helyi adottságoknak megfelelően válasszuk ki. Külön kendőket alkalmazunk (higiéniai okok miatt) a különböző helyszínek tisztántartására.