A lépcsőházak takarítása fontos feladat, hiszen ez egy közösen használt helyiség, ami tükrözi az irodákban, lakásokban lévő tisztaságot is. Ahhoz hogy a lépcsőházban optimális légkör és tisztaság uralkodjon, naponta, vagy napi szinten többször is kell takarítanunk azt.

A lépcsőházak takarításánál vállaljuk a lépcsők portalanítását, a lépcsők felmosását, a korlátok tisztántartását, a párkányok törlését, pókhálók igény szerinti eltakarítását a lépcsőházból és az ablakok külső és belső tisztántartását, bejárati ajtók tisztítását, annak üvegfelületeinek lemosását, a liftek és az abban lévő üvegek tisztán tartását.

 A lépcsőházak takarítása tehát egy teljes körű feladat, s mivel közösen használt helység és forgalmas helyiségnek számít, ezért nagyon fontos, hogy folyamatosan tisztítsuk meg a felgyülemlett kavicsoktól, amit porszívóval és száraz moppal takarítunk el. A másik főbb munkát a lépcsőházak alján, szeparálva, vagy külön ajtóval ellátott szeméttárolók jelentik. A szemét eltakarítása, és a szeméttárolók fertőtlenítése is hozzátartozik a lépcsőház tisztaságához.